Előfizetői tartalom

Orbán: Baj van a birodalomban

Portfolio
Tavaly előbb az angolok, majd az amerikaiak lázadtak fel, idén pedig jön a folytatás, hiszen mostanában újra "48-as szelek fújnak Európában" - vetítette előre mai ünnepi beszédében Orbán Viktor. A magyar kormányfő ismét bírálta a brüsszeli bürokratákat, a nemzeti pénztőkét és a liberális felfogást, de szerinte még van idő az bajban lévő európai "birodalomban" békés eszközökkel megoldani a problémákat. Amellett érvelt, hogy az adózás, a bérezés és a rezsi szabályainak megállapítási jogát itthon kell tartani, és ezért - utalva a 2018-as választásokra - a "kormányzati felelősséget a nemzeti erők kezében kell tartani".

"Baj van a birodalomban" - utalt ezzel Orbán Viktor az Európai Unióban lévő feszültségekre, amelyek részben amiatt vannak, hogy egyesek az integráció mélyítését szorgalmazzák, míg mások inkább a jelenlegi helyzet megőrzése, legfeljebb a kétsebességes EU modelljét támogatnák. Az "étlapot" a minap terjesztette elő az Európai Bizottság elnöke és sajtóértesülések szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés