Előfizetői tartalom

Orbán és a magyarországi menekülthelyzet uralja a világsajtót

Portfolio
Elárasztotta a külföldi címlapokat a magyarországi menekülthelyzet, a legtöbb nemzetközi vezető hírportál első helyen foglalkozik velünk - az írások többsége pedig nem fest túl szép képet hazánkról. A híradások egyrészt arról számolnak be, hogy bár a magyar hatóságok ma megnyitották a Keleti pályaudvart a menekültek előtt, a rendőrség nem engedi, hogy papírok nélkül tovább utazzanak, menekülttáborokba irányítják őket, amit a menekültek elutasítanak. Több címlapon feltűnik Orbán Viktor miniszterelnök is a ma délelőtti beszéde után, illetve a menekültügyi helyzet kapcsán kibontakozó magyar-német konfliktusról is több hasáb született.

Csütörtök reggel eltűnt a rendőrsorfal a Keleti pályaudvar bejárata elől és beengedték a hosszú idő óta ott várakozó menekülteket az állomás területére. Azonban ezzel egy időben érkezett a tájékoztatás is, hogy a MÁV beszüntette a közvetlen járatok Nyugat-Európa irányába.Kapcsolódó cikkünk2015.09.03Kész, vége: Budapestről nem mennek vonatok NyugatraMiután megnyílt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés