Előfizetői tartalom

Orbán: ez a szám még engem is meglepett

MTI
|
Index
A menekültenként fizetendő 250 ezer eurónyi díj negyvenévi átlagkereset Magyarországon és "Hallottam már csacskaságot, de ez engem is meglepett" - mondta Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádió műsorában. Szavai szerint az európai Bizottság erre irányuló javaslata "Egy gyomorszájra mért ütéssel ér fel, lórúgás! A felháborodást nehéz civilizált nyelvi formákba önteni!". A kormányfő a 2017-es költségvetésbe tervezett 2,4%-os GDP-arányos deficitről azt mondta, hogy ezzel "bőven az unióval kialakított egyetértés határán belül" marad a kormány.

Alapvetően a menekültválságról, a készülő magyar kvótaügyi népszavazásról és Brüsszel legújabb javaslatáról szólt a közrádió ma reggeli interjúja. Utóbbi lényege, hogy azoknak az országoknak, amelyek nem fogadnak be menekülteket a kvóta szerint, migránsonként 250 ezer eurót kell fizetniük. Orbán erről a fentiek mellett azt mondta az Index összefoglalója szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés