Előfizetői tartalom

Orbán legfőbb célját sodorja veszélybe a saját kormánya

Portfolio
Ugyan a kormány továbbra is elkötelezett a 3 százalék alatti hiánycél mellett, de a költségvetési lazítás és a bizonytalanságok akár a következő évek adósságcsökkentését is veszélybe sodorhatják - olvasható a Bank of America - Merrill Lynch (BofA-ML) friss elemzésében. Az amerikai befektetési bank szakemberei abban egyetértenek a jegybankkal, hogy a kormányon és a fiskális élénkítésen a sor, de ennek módja szerintük nem megfelelő, nem szabadna elengedni a hiányt.

Az MNB monetáris politikájának mellékhatásairól, illetve a kormány költségvetési lazításáról készített friss elemzést Mai Doan, a BofA-ML szakembere. Szerinte a jegybank önfinanszírozási programjának, illetve az alacsony kamatnak következtében erősebbé vált a kapcsolat a bankok és a háztartások, illetve az állam között. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a kereskedelmi bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés