Előfizetői tartalom

Orbán megismételte az eurócsatlakozás egyik feltételét

Portfolio
Ha Magyarország gazdasági értelemben sikeres, akkor jóval kisebb az esély arra, hogy olyan autokratikus személyi rendszer alakuljon ki, mint Vlagyimir Putyin esetén - többek között ilyen értelmű jelzéseket tett a brit Telegraphnak adott, ma közzétett interjúban Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a héten járt a brit fővárosban, és az interjúban többek között a nemzeti szuverenitásról és a konzervatív értékek fontosságáról, illetve arról beszélt, hogy nem sürgetné az eurózónába való magyar belépést.

Szavai szerint a csatlakozás hasznos húzóerő lehet egy olyan kis országnak mint, Magyarország, de ezt megelőzően szerinte az sokkal fontosabb, hogy a saját lábán megálljon az ország. Leszögezte: addig nem kellene csatlakoznia az országnak az eurózónához, amíg a magyar GDP el nem éri a fizetési övezet tagországai átlagának 90 százalékát, amely a lap kiegészítése szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés