Előfizetői tartalom

Orbán: patthelyzet van Juncker miatt, újabb orosz szankciók jöhetnek

Portfolio
Nem sikerült levetetni a napirendről a kötelező betelepítési kvóták kérdését az EU-csúcson, mert Jean-Claude Juncker bizottsági elnök ragaszkodott hozzá, így patthelyzet alakult ki - többek között ezeket mondta a ma véget ért tanácskozás után Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szerint mindenesetre sikerült megakadályozni, hogy elfogadják az állam- és kormányfők a kvóták rendszerét, igaz ez nem lehetett nehéz, mivel szerinte sosem lesz egység ebben a 28 tagállam között. Orbán jelzése szerint nemhogy az oroszellenes szankciók feloldása felé halad az EU, sokkal inkább újabb szankciók kerültek a látómezőbe Oroszország szíriai konfliktusban vállalt szerepe miatt. Orbán a Jobbik által szabott alkotmánymódosítási feltétel kapcsán azt mondta, hogy a kormány nem hagyja magát zsarolni és ha Varga Mihály az ellenzéki párt követelésétől függetlenül teszi majd le az asztalra az államadósság kezelés során az esetleges módosítási javaslatait.

Patthelyzet alakult kiA kétnapos uniós állam- és kormányfői tanácskozás végén Orbán az MTI szerint többek között azt mondta: általában véve is szerette volna levetetni a kötelező betelepítési kvóták kérdését a napirendről, mert megítélése szerint erről soha nem lesz konszenzus a tagállamok között, ezért nincs értelme napirenden tartani. Mint mondta: ezt nem sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés