Előfizetői tartalom

Orbán: újranyílik a Surányi-Simor vita, nem lesz 2020 előtt euró

Portfolio
Orbán Viktor kormányfő egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a monetáris politika következő 2-3 hónapban történő átalakításáról, egy tavalyi, jegybankelnökök között lezajlott vita újranyitásának szükségességéről, illetve arról is beszélt, hogy 2020 előtt elképzelhetetlen a magyarországi euróbevezetés. A kormányfő hangsúlyozta: tévesek azok a sajtóhírek, miszerint a kormány a jegybanki 3%-os inflációs cél emeléséről döntött volna. Az energiapolitika kapcsán áttörésről és arról beszélt, hogy Magyarország "egy óriási csapdából fog kiszabadulni".

A sajtótájékoztatón elhangzott további fontos részletek:Kapcsolódó cikkünk2011.02.05 14:34Orbán: a forint erősítését is szolgálja a 250 milliárdos alapA monetáris politikáról A miniszterelnök az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott: a következő 2-3 hónapban a monetáris politika átalakításával létre kell hozni a kormány és az új, kibővülő monetáris tanács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés