Előfizetői tartalom

Orbán Viktor Brüsszelben elmagyarázta a magyar álláspontot

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön vezető uniós politikusokkal tárgyal a menekültválság ügyében. Az Európai Parlament elnökével folytatott megbeszélése után a sajtótájékoztatón a kormányfő kijelentette: Magyarország az európai szabályokat tartja be, ez ugyanis a kötelessége, ezért senki sem hagyhatja el az országot, amíg nem regisztrálták. Az Európai Unió külső határait meg kell védeni, elmondása szerint ezt teszi most Magyarország. Ha nem tenné, akkor az EU belső országaiban felvetődhet a határok ellenőrzése, vagyis most a schengeni rendszer került veszélybe.

Magyarország betartja az európai szabályokatA magyar miniszterelnök szerint a magyarok és az európaiak félnek, mert úgy látják, az európai vezetők nem tudják kezelni a menekültügyi helyzetet. Kérdésre válaszolva elmondta: Magyarország mindent megtesz, hogy betartsa az európai jogszabályokat (itt a schengeni kódexet, a dublini szerződést és a Frontex-jogszabályokat említette)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés