Előfizetői tartalom

Óriási összegtől esnek el az uniós tagállamok

MTI
A 2012-es adatok alapján az Európai Unió tagállamai a beszedhető forgalmi adó mintegy hatodától, több mint 177 milliárd euró költségvetési bevételtől estek el a közterhek be nem fizetése vagy nem megfelelő behajtása miatt - derül ki az Európai Bizottság által csütörtökön közzétett tanulmányból. Eszerint az unióban Hollandia, Finnország és Luxemburg szedi be leghatékonyabban az áfát, a legkevésbé hatékony Románia.

A tagállamokra lebontott adatokból kiderül, hogy a bizottság tanulmánya szerint Magyarország 2012-ben 12,055 milliárd euró (3700 milliárd forint) áfát szedhetett volna be, vagyis ennyi járt volna az államnak Brüsszel szerint az áfaköteles gazdasági tevékenységek után, ám a magyar államkasszába csak 9,084 milliárd euró (2800 milliárd forint) áfabevétel folyt be. A kettő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés