Előfizetői tartalom

Óriási politikai botrány van Peruban

MTI
A politikai túlélésért küzd Pedro Pablo Kuczynski perui elnök: az ellenzék követeli azonnali távozását, és politikai szövetségesei is elfordulnak tőle, az ügyészség pedig kihallgatásra idézte be, miután kiderült, hogy hozzá közel álló cégek is több millió dollárt kaptak a korrupciós botrányba keveredett brazil Odebrecht nevű építőipari óriástól.

Az Odebrecht a perui kongresszusnak címzett egyik dokumentumában szerdán elismerte, hogy Kuczynski elnökhöz közel álló cégeknek mintegy 4,8 millió dollárt utalt át 2004 és 2012 között. Kuczynski ezt határozottan tagadja ugyan, de politikai elemzők szerint a napvilágra került információ könnyen a bukásához vezethet. Az Odebrecht korábban elismerte, hogy egy évtized alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés