FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Oroszország felkészül a kemény időkre

MTI
|
Portfolio
Az orosz pénzügyminisztérium új pénzügyi szabályt javasol, amelynek alapján a hordónkénti 40 és 50 dollár közötti olajárat vennék alapul a költségvetési számításokban - idézte Makszim Oreskint, a tárca helyettes vezetőjét hétfőn az Interfax orosz hírügynökség. Ez az ár nagyjából megfelel a hosszú távú átlagárnak, amelynek 10-15 évig nem kellene megváltoznia - mondta.

Az ezen az áron felüli jövedelmek Oroszország két állami befektetési alapjába folynának be, amelyek pótlását a piacon vásárolt deviza szolgálná. Orsekin szerint a bázisárról ősszel döntenek majd, amikor a kormány véglegesíti az új szabályt, amelyet csak 2018 után vezetnének be. A korábbi pénzügyi szabály értelmében Oroszország az előző öt év átlagos olajárára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés