Előfizetői tartalom

Örülhetnek a postások és a vasutasok: nagyot nőnek a bérek több állami vállalatnál

Portfolio
Januártól tovább nő a vasutasok, a postai dolgozók, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközmű cégeknél dolgozók bére. A kormány idén három évre szóló bérfejlesztésről döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közvetlen vagy közvetett tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó egyes többségi állami tulajdonú gazdasági társaságoknál. Ennek eredményeként 2017 és 2019 között átlagosan 30 százalékos béremelés történik e vállalatoknál, ami több mint 140 ezer munkavállalót érint. A 2018-as béremelés mértéke átlagosan 12 százalék.

A három évre vonatkozó, átlagosan 30 százalékos bérfejlesztést - az érdekvédelmi szervezetekkel és a munkavállalókkal történt egyeztetéseket követően - idén februárban fogadta el a kormány, elősegítve a képzett munkaerő megtartását, a szakmai utánpótlás biztosítását, és ezzel is kifejezve a munkavállalók iránti megbecsülését - emlékeztet az NFM. 2017-ben 13...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés