Előfizetői tartalom

Örüljünk! Zuhan Magyarország tartaléka

Portfolio
Jelentősen, több mint 4 milliárd euróval zuhant vissza Magyarország nemzetközi devizatartaléka márciusban az előzetes adatok szerint - közölte csütörtök reggel az MNB. A jegybank adatai szerint 2009 közepe óta, vagyis majdnem hét éve nem volt ilyen kevés a devizatartalék, de ez várható volt és akármilyen meglepő, kedvező folyamat.

Az MNB csütörtöki előzetes adatai szerint márciusban 27,55 milliárd euróra csökkent a nemzetközi tartalékok összege, ez 4,2 milliárddal maradt el a februári összegtől. A folyamatban viszont semmi meglepő nincs, korábban tudni lehetett, hogy lesznek olyan egyszeri hatások, amik jelentősen mérséklik majd a tartalékok összegét.Régóta ismert volt ugyanis, hogy március 16-án...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés