Előfizetői tartalom

Összezavaró adatok jöttek Amerikából

Portfolio
Miközben a régebb óta nagyobb figyelemnek örvendő ISM intézet márciusi feldolgozóipari aktivitási indexe közel kétéves mélypontra bukott, aközben a mostanában szintén figyelt Markit adata öthavi csúcsra emelkedést mutat - derül ki a két cég ma délutáni közléséből. A foglalkoztatási alindex területén is egymással teljes ellentmondásban vannak a friss értékek, így ez is szerepet játszhat abban, hogy a vezető amerikai részvényindexek a negyedév első kereskedési napján 1% körüli mínuszt mutatnak.

Az ISM intézet adatai szerint a februári 52,9-ről 51,5 pontra süllyedt márciusban az üzleti aktivitási index, amiben az új megrendelésekre vonatkozó alindex 52,5-ről 51,8 pontra, illetve a foglalkoztatási alindex 51,4-ről 50 pontra ereszkedése volt lényeges ok. Ezek mindegyike 2013 májusa óta a legalacsonyabbnak számít. Közben a bekerülési árakra vonatkozó alindex az olajárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés