Öt hónap után újra 2% felett az amerikai infláció

2017. október 13. 14:55    
nyomtatás
 
Szeptemberben éves alapon 2,2%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy április óta először ismét az amerikai jegybank 2%-os középtávú célja felett van a drágulás üteme. Az viszont árnyalja a képet, hogy a maginflációs index továbbra is 1,7%-on stagnál.


Szeptemberben folytatódott az amerikai infláció gyorsulása, az ősz első hónapjában ugyanis az augusztusi 1,9%-ot követően 2,2%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az előző évhez képest. Ezzel 2017 áprilisa óta először kapaszkodott a Fed 2%-os célja fölé az éves árdinamika.

Öt hónap után újra 2% felett az amerikai infláció


Az augusztusit felülmúló adat ellenére nem érdemes annyira előreszaladni az inflációs, ezzel együtt pedig a kamatemelési várakozásokkal, két okból sem. Egyrészt a szeptemberi szám 0,1 százalékponttal alacsonyabb lett, mint amire a Reuters elemzői konszenzusa alapján számítani lehetett, másrészt a maginflációs index már ötödik hónapja változatlanul 1,7%-on stagnál, ami továbbra is visszafogott árnyomásról árulkodik.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium