Előfizetői tartalom

Ötlet van a siralmas helyzetre, de egyetértés nem lesz

Portfolio
Komoly kihívások elé néznek az Európai Unió gazdaságai, amire a most következő decemberi uniós csúcstalálkozó lehetne az ideális időpont, hogy választ találjanak. Noha elképzelések és tervek vannak bőven arról, hogy miként lehetne életet lehelni az öreg kontinens gazdaságába (főleg keresletoldali ösztönzésről van szó), de sajnos úgy tűnik, hogy nem lesz meg a kellő összhang a döntéshozók részéről - idéz az ügyhöz közelálló belső forrásokat a Reuters.

Az Európai Unió vezetői december 18-19-én ülnek össze, hogy a friss vezetés mellett átbeszéljék a jelenlegi gazdaságpolitikai irányt. Ez egy új lehetőséget jelenthetne arra, hogy végre lépjenek a stagnálás jeleit mutató európai helyzetben. Az eurózónás munkanélküliségi ráta 11,5 százalékon áll, vagyis alig tudott csökkenni a korábbi 12 fölötti csúcsértékéhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés