Előfizetői tartalom

Ötleteket vár a kormány a csomag második feléhez

Portfolio
A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal Egyszerű állam címmel országos konzultáció-sorozatot indított a kormány bürokráciacsökkentő csomagjának második lépésében szereplő 400 milliárd forintos teher mérséklésének lehetőségéről - írja az MTI. Mint ismert a kormány áprilisban jelentette be a bürokrácia-csökkentő programot, amellyel 500 milliárd forintos terhet venne le a vállalkozásokról, és a csomag első felének várható intézkedéseit meg is hirdette, amelyek összesen 105 milliárd forintot jelentenének. Eddig is kétség övezte a szakértők részéről a terv mellé rendelt megspórolható összegeket, s bár a konzultáció önmagában örvendetes, az különös, ha előzetes tervek nélkül dobta be a teljes számot a kabinet.

Az egy hónapig tartó konzultáció csütörtöki budapesti nyitó rendezvényén Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány 500 milliárd forint bürokráciacsökkentő csomagot indított áprilisban. Az első lépésben szereplő 105 milliárd forint vállalkozói teher csökkenését eredményező intézkedéseket július végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés