Előfizetői tartalom

Parragh: a robotok miatt kevesebb dolgozó kell

MTI
|
Portfolio
A digitális megoldások és a robotok térnyerése miatt kevesebb élőmunkára lehet szükség a jövőben, a fejlett technikai megoldások így akár a hazai munkaerőhiány kezelésében is fontosak lehetnek. Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara vezetője szerint a vállalkozások adójának csökkentése, esetleg célzott állami program segíthetné a robotok magyarországi elterjedését, a digitalizációban pedig - a bankrendszer mellett - az államigazgatás juthat vezető szerephez - ismerteti pénteki számában a Magyar Idők.

Parragh László a lapnak kifejtette: szóba jöhet a munkavállalók járulékának mérséklése és a munkáltatók által fizetendő adó enyhítése is. Az első esetben pénz marad a dolgozó magánszemélyeknél, a második a vállalkozások anyagi mozgásterét növeli. Utóbbira szükség is van - folytatta a kamarai vezető -, a hazai cégeknek ugyanis fejlesztéseket kell végrehajtaniuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés