Előfizetői tartalom

Patthelyzet: blokkolhatják az írek a Brexit-tárgyalások továbbhaladását

MTI
A londoni alsóház illetékes szakbizottsága szerint nehéz elképzelni, hogyan kerülhető el a fizikai határellenőrzés visszaállítása az Ír Köztársaság és Észak-Írország közötti kb. 500 km-es szakaszon az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése után. Éppen emiatt Írország nagyon nyugtalan, mert a visszaállított határ- és vámellenőrzés nem szolgálja az érdekeit, ezért ha nem lesz gyorsan valamilyen megoldás, akkor az írek készek blokkolni a Brexit-tárgyalások második szakaszba lépését. Pedig a héten már úgy tűnt, hogy az eddigi legfontosabb akadály (a kilépési számla) kérdésében nagy előrelépés történt, hogy a másik szakaszba léphessen a kilépési egyeztetés:

Kapcsolódó cikkünk2017.11.29Magyarország megnyugodhat: most még nem veszít pénzt a Brexit miattA brit parlament alsóházának összpárti Brexit-bizottsága pénteken ismertetett tanulmányában kiemeli, hogy Írország és Észak-Írország határán több mint kétszáz átkelőhelyen zajlik a forgalom vámellenőrzés nélkül. A jelentés felidézi, hogy Theresa May brit miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés