Előfizetői tartalom

Példátlan összeomlás: kilenc kilót fogytak az emberek a diktátor uralma alatt

Portfolio
A mostani venezuelai válság is csak egy szimpla válság a sok közül a világtörténelemben, vagy most valami komolyabbról van szó? Ezt a kérdés válaszolja meg a Project Syndicate hasábjain a neves venezuelai születésű közgazdász, Ricardo Hausmann, aki korábban tervezési miniszter is volt hazájában, míg jelenleg a Harvard Egyetem fejlődésgazdaságtannal foglalkozó központjának vezetőjeként és az egyetem professzoraként tevékenykedik.

A leggyakrabban a bruttó hazai össztermék (GDP) összehasonlításával szokták felmérni, hogy mennyire súlyos a válság egy adott országban. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslései szerint Venezuela GDP-je 2017-ben összességében 35 százalékkal, egy főre vetítve pedig 40 százalékkal alacsonyabb a 2013-as szintjénél. Ez egy sokkal komolyabb gazdasági zuhanást jelent, mint amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés