Előfizetői tartalom

Pentagon az észak-koreai rakétáról: "ilyet még nem láttunk"

MTI
|
Portfolio
Észak-Korea olyan interkontinentális ballisztikus rakétát lőtt ki tegnap, "amilyent még nem láttunk", de ezzel együtt is képes az Egyesült Államok megvédeni magát - többek között ezt mondta az amerikai védelmi minisztérium szóvivője egy szerdai sajtóértekezleten. Ezt arra alapozza, hogy a múlt hónapban már (részben) sikeres szimulációt tartottak a rakétaelfogó rendszerükkel. Közben a német kancellár és a dél-koreai elnök még szigorúbb szankciókat sürgetett az északi rezsim ellen, amelyek a jelek szerint már készülnek, az amerikaiak pedig egyoldalúan is határozott lépéseket jelentettek be.

"Ilyet még nem láttunk"Jeff Davis, a Pentagon szóvivője sajtóértekezleten szögezte le, hogy az amerikai haderő képes megvédeni az Egyesült Államokat attól a "születőben lévő" fenyegetéstől, amelyet a július 4-én tesztelt észak-koreai interkontinentális ballisztikus rakéta jelent. A szóvivő utalt arra a múlt hónapban végrehajtott sikeres kísérletre, amelyet egy amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés