Előfizetői tartalom

Megszólalt Brüsszel a magyar végtörlesztésről

Portfolio
Komoly negatív hatással jár a magyar bankszektor számára a magyar kormány tervezett, végtörlesztéssel kapcsolatos intézkedése - jelezte kérdésre válaszolva Amadeu Altafaj Brüsszelben. Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos szóvivője arról is beszélt, hogy a Bizottság megvizsgálja, hogy a lépés összeegyeztethető-e az uniós jogszabályokkal.

Korai lenne még megítélni az intézkedést, de az Európai Bizottságnak vannak fenntartásai a most bejelentett tervvel kapcsolatban - reagált újságírói kérdésre Altafaj. Habár az intézkedés csökkenti a háztartások devizakitettségét, egyúttal komoly negatív hatással jár a magyar bankszektor számára, amelyet már jelenleg is sújt a pénzügyi szektorra kivetett különadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés