Előfizetői tartalom

Orbán: Nem zárkózom el a bankadó emelésétől

Portfolio
Bizakodóan nyilatkozott Orbán Viktor a közrádió reggeli műsorában a legutóbbi GDP-növekedési adatról. Arról is beszélt, hogy Brüsszel megszorításokat várna el a magyar kormánytól, de ezeket nem lépik meg, a kiadászárolás nem érinti az embereket. Figyelmeztetett: ha a Bizottság kéri, a kormány megemeli a bankadót vagy a pénzügyi tranzakciós illetéket. Szerinte ugyanis a nagy multicégek vezetői rendszeresen elmennek Brüsszelbe, hogy visszavonassák például a bankadót vagy a rezsicsökkentést. Azt is elárulta, hogy a rövid távú válságkezelés mellett a kormány egy nagyszabású demográfiai terven dolgozik.

A növekedésről "Minden a terveink szerint halad. Néhány hónapos eltolódással, de mi magunk is így képzeltük" - vélekedett a friss negyedéves növekedési adatról Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Emlékeztetett: 2011-ben látványos eredményekkel járt a 2010-ben bevezetett gazdaságpolitika, 2011-ben volt egy 1,7%-os növekedés, ez 2012-ben elveszett, elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés