Előfizetői tartalom

Rogán: Nekünk nem kell mérlegelnünk a bankok teherbíró képességét

Portfolio
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint nem kell tekintettel lenniük a bankok teherbíró képességére, amikor azok a forint- és devizahitelek miatt súlyos veszteségeket szenvednek el, hiszen itt egy ítélet végrehajtásáról van szó. Szerinte ez a kérdés egyébként is a jegybank dolga volna, de egyelőre erről szóló előterjesztés nincsen. A politikus emellett a rezsicsökkentésről beszélt, majd többször is hosszan ostorozta a bankokat, amiért "időhúzó módon" próbálják a jogaikat érvényesíteni. Minden magánszemély érintett lesz a tisztességtelennek mondott hitelek rendezésében, sőt akár a vállalatok is, ha erről úgy döntene a Kúria. Egy átlagos devizahiteles fizetési terhe 25-30 százalékkal csökkenhet - mondta el a Fidesz politikusa az InfoRádió Aréna című műsorában.

A bankok is látják, hogy esélytelen A bankok elszámoltatásáról tárgyaltak Tapolcán a Fidesz frakció tagjai, és érdemi döntés is született az elszámoltatási törvényről - számolt be Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője a beszélgetés elején, majd hozzátette, hogy a rezsicsökkentésről alkotott elképzeléseikről is még hosszan szó volt. "Felhatalmaztuk a kormányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés