Előfizetői tartalom

Pleschinger: nincs eldöntve, hol lesz a kamatcsökkentés vége

Portfolio
Nem döntött kedden a monetáris tanács arról, hol lesz a kamatcsökkentési ciklus vége - mondta Pleschinger Gyula, a jegybank monetáris tanácsának tagja a Reutersnek. A 3-3,5 százalékkal Matolcsy György jegybankelnök a saját véleményét fogalmazta meg, amely csak egy lehetséges szcenárió, e mellett lehetnek mások is, amelyekről a monetáris tanács dönt majd. Pleschinger szerint a kamatcsökkentési ciklusban elértek a finomhangolási periódushoz, elképzelhető, hogy lesznek megállások a kamatcsökkentésben egy-két hónapra, ha a helyzet úgy kívánja.

A 3-3,5 százalék mellett lehet akár hat másik szcenárió is, minden egyes monetáris tanácstag részéről, s ezekről mint mindig, havonta dönt a monetáris tanács. A keddi kamatdöntő ülésen nem született döntés, nem volt vita a kamatcsökkentési ciklus végéről, nem is lehet előre jelezni most, hol lesz a kamatcsökkentések alja. Lehet ez 3,2%, 3,8%, de akár 2,8 százalék is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés