Előfizetői tartalom

Pórul járunk, ha bukjuk az Eximbank-vitát

Portfolio
Az elmúlt évek csökkenő államadósság-pályáját jelentősen átrajzolhatja, ha az Eurostat és a magyar hatóságok közötti vita Magyarország szempontjából kedvezőtlenül zárul. Az ING Bank elemzői legutóbbi anyagukban azzal számolnak, hogy az Eximbank esetleges államháztartási körön belülre történő sorolása 2015-ben az adósságrátát akár 2,1 százalékponttal is megemelheti.

Az ING elemzői Magyarország államadósságának pályájával is foglalkoztak legutóbbi jelentésükben és ennek kapcsán megemlékeznek az Eximbank elszámolása körüli vitáról is. Az EU statisztikai hivatala szerint az Eximbank foglyul ejtett pénzügyi vállalkozás és mint ilyen az államháztartáson belül kellene elszámolni. A magyar hatóságok (KSH, MNB), valamint a kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés