Előfizetői tartalom

Rájössz-e, hogy melyik a feketebárány ebből a hét fejlett országból?

Portfolio
Nagyon érdekesre sikerült a BNP Paribas bank ma közzétett "hét grafikonja", amely az elmúlt 15 év termelékenység változása és aszerint sorolta be az országokat, hogy a következő 15 évben nő, vagy csökken a munkaerőpiacon aktív társadalmi réteg mérete. Ezekből ugyanis már következtetni lehet arra, hogy a hét országnak (Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Japán) milyen lehet a potenciális gazdasági növekedése. Egyetlen ország a feketebárány közülük. Na vajon melyikük az?

A grafikon jobb felső négyzetében az a három ország található (Franciaország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok), amelyeknek az elmúlt 15 évben nőtt a munkatermelékenysége és a következő 15 évben is várhatóan nőni fog a munkaerőpiacon aktív társadalmi réteg mérete. A bal felső négyzetben pedig azok találhatók (Németország, Japán, Spanyolország), amelyeknek bár nőtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés