Előfizetői tartalom

Rákaptak a magyar IMF-ügyre külföldön

Portfolio
Nemcsak a magyar, de a külföldi sajtó is megemlékezett Orbán Viktor mai beszédéről, illetve annak hatásairól a forint piacára és a tőzsdére. Egyesek összeesküvést látnak az események között, miszerint ez egy politikai húzás volt, de annak meglehetősen jó stratégia, míg mások szerint a magyar kormány nem is akar megállapodni az IMF-fel, de annak látszatát fenn akarja tartani.

Magyarország eldobta magától az új hitel lehetőségét azzal, hogy Orbán Viktor elfogadhatatlannak minősítette és elutasította az IMF feltételeit, ezzel a gyors megegyezés reménye is szertefoszlott - kommentálta a mai eseményeket a Reuters. A hírügynökség által idézett elemzők szerint a miniszterelnök csak a piac nyomására egyezik majd meg, nem valószínű, hogy belemegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés