Előfizetői tartalom

Reagált Rétvári Bence a Portfolio cikkére! (3.)

Nagy visszhangot kapott reggeli cikkünk, miszerint a Nemzetgazdasági Minisztérium nem készített semmilyen hatástanulmányt a KDNP-s politikusok által egyéni képviselői indítvány formájában beterjesztett, boltok vasárnapi bezárásáról szóló törvényhez. Rétvári Bence kereszténydemokrata politikust erről faggatta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kálmán Olga. Glattfelder Béla, az NGM államtitkára pedig az RTL-nek nyilatkozott. Rétvári a beszélgetés során megerősítette, hogy a tárca valóban nem készített hatástanulmányt, hanem az eddigi számokat összegezték és ebből vontak le következtetéseket. Egyébként hangsúlyozta, hogy a kereskedelemben dolgozók számára életminőség-javulást okoz az intézkedés, ezért áll ki a KDNP az intézkedés mellett és egyébként hisztériakeltés zajlik, mivel csak a kellemetlenségeket hangsúlyozzák hangosan egyesek. Elismerte a beszélgetés során, hogy ez egy klasszikusan baloldalinak tekinthető intézkedés, és a kormány a munkavállalók érdekeit nézi a multikkal szemben. Azt is bevallotta, hogy nem is ők találták ki ezt az egész kezdeményezést.

Tényleg nincs hatástanulmányNem hatástanulmány készült, csak a számokat összegezték a minisztériumban és abból vontak le következtetéseket - kezdte válaszát a műsorban Rétvári Bence EMMI-államtitkár utalva arra az NGM-levélre, melyet a Portfolio tavaly decemberben kapott meg és távolról sem nevezhető hatásvizsgálatnak. A KDNP alelnöke, aki egyébként a vasárnapi boltzárról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés