Előfizetői tartalom

Rég nem látott tőzsdei eséssel fenyeget Trump kiszámíthatatlansága

Portfolio
Egy esetleges kereskedelmi háború kockázatának erősödése rövid időn belül 10% feletti esést idézhet elő az amerikai részvénypiacokon - véli Jeremy Siegel, a Pennsylvania-i Egyetem professzora. A szakértő szerint ugyanakkor Donald Trump kiszámíthatatlansága miatt ezzel tökéletes ellentétes folyamat is elképzelhető, vagyis a részvényindexek tovább folytathatják az elmúlt hónapok emelkedését, a Dow pedig áttörheti a 22000 pontos szintet is. Ez a két szélsőséges forgatókönyv is jól jelzi, hogy mennyire nehéz kiigazodni Trumpon.

Donald Trump elnökké választása óta az amerikai tőzsdék gyakorlatilag hétről-hétre megállíthatatlanul újabb csúcsra törtek. A Trump gazdaságpolitikai ígéretei által fűtött piaci optimizmus fontos momentuma volt, amikor a Dow Jones index áttörte a 20000 pontos lélektani határt.Jeremy Siegel, a Wharton School of the University of Pennsylvania professzora, aki még a hetvenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés