Előfizetői tartalom

Sarokba szorult a jegybank, de vannak még kitörési tervei

Portfolio
Egyre közelebbi lehetőségnek tűnik, hogy a jegybank beleesik a cseh csapdába, de még láthatóan nagyon küzd az ellen, hogy tartósan veszteséges gazdálkodásba sodródva kelljen védekeznie a forinterősödés ellen. Ennek fényében különösen izgalmasnak ígérkezik az Államadósság Kezelő Központ "Új korszak az államadósság-kezelésben" címmel meghirdetett sajtótájékoztatója.

A jegybank az elmúlt időszakban mindent megtett azért, hogy a forint árfolyamát gyengén tartsa. Ezt a megfontolás az inflációs, növekedési célja is szolgálta, hiszen a laza monetáris politika összhangban volt a gazdaság helyzetével. Ráadásul az MNB előrántotta még a költségvetés megsegítésének célját is, aminek keretében öncélú devizatartalék leváltogatásba kezdett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés