Előfizetői tartalom

Simor is szerepel a legrosszabb jegybankelnökök listáján

Portfolio
Hat jegybankárnak adott kiváló minősítést a Global Finance magazin abban az éves összesítésben, amelyet a napokban közölt a jegybanki vezetők elmúlt évi munkáját értékelve. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tavalyhoz hasonlóan ezúttal is egy közepes, "C" osztályzatot kapott a magazintól. A besorolások és néhány fontosabb makroadat alapján a Business Insider tovább részletezte a rangsort és összeállította a világ tíz legjobb és legrosszabb jegybankelnökének listáját. Utóbbin Simor is szerepel.

Megint "C" minősítést kapott Simor András A Global Finance magazin 1994 óta minden évben közzéteszi a világ 50 legfontosabb gazdaságának jegybankárairól szóló értékelését, amelyben "A"-tól "F" kategóriáig rangsorolja az intézményvezetőket aszerint, hogy mennyire voltak sikeresek az infláció kordában tartásában, a gazdasági növekedés elősegítésében, a saját fizetőeszköz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés