Előfizetői tartalom

Csalóka a meglepő büdzséadat

Portfolio
Többletet hozott össze augusztusban a költségvetés (amire egyébként még soha nem volt példa), még hozzá nem is akármilyet: a központi alrendszer 190,8 milliárd forintos plusszal zárt. A Nemzetgazdasági Minisztérium rövid közlése szerint a kiugró szám annak köszönhető, hogy az Európai Bizottság jelentős összegeket utalt át utólag a hazai költségvetésnek. Azt azonban elfelejti megemlíteni a tárca, hogy a GE is befizetett egy jelentős összeget a növekedési adóhitel keretében.

Az EU-forrás tömte ki a büdzsétAz év nyolcadik hónapjában rendszeresen hiányt szokott mutatni az állami költségvetés (önkormányzatok nélkül, pénzforgalmi szemléletben számolt) egyenlege. Ebben a tekintetben a most kialakult 190,8 milliárd forintos többlet rendkívüli, igaz ez egy rendkívüli tételnek is volt köszönhető. Az NGM ugyanis az előzetes tájékoztatójában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés