Előfizetői tartalom

Sokkal kevesebbet költenénk utazásra SZÉP-kártya nélkül

MTI
A SZÉP-kártya tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg ugyanazt az összeget - derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Az érintettek kétharmada nem ért egyet az EU Bíróságának döntésével, amely szerint a magyar kormánynak módosítania kell a SZÉP-kártya rendszerét. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Magyar Fürdőszövetség szerint is kedvezőtlenül érintené az általuk képviselt ágazatokat a rendszer megszüntetése.

A felmérés szerint a magyarok közül tízből kilencen továbbra is jó ötletnek tartják a SZÉP-kártyát. A tavaly SZÉP-kártyával szállást foglalók közül minden harmadik magyar gondolja úgy, hogy több mint felére csökkentené az utazási kiadásait, ha ezentúl készpénzben kapná meg a kártya összegét. Csupán 17 százalékuk válaszolt úgy, hogy továbbra is teljes egészében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés