Előfizetői tartalom

Soros is megszólalt menekültügyben: elbukhat Európa

Portfolio
Ha Európa képtelen lesz segíteni a kontinensre özönlő menekülteken, akkor elbukhat - vélekedik Soros György magyar származású befektetési guru, aki a Financial Timesban megjelent véleményírásban fejtette ki álláspontját. Szerinte a legtöbb európai ember pozitívan tekint a bevándorlásra, azonban a határokon tapasztalható káosz táplálja a populista politikai pártokat.

Soros emlékeztet arra, hogy az idén mintegy 400 ezer menekült jelenhet meg Európa határainál elsősorban a Szíriában és Eritreában tapasztalható polgárháborús állapotok miatt. Ezek az emberek kétszer kockáztatják az életüket: egyszer akkor, amikor elhagyják hazájukat, majd másodszor akkor, amikor belépnek Európába - hangsúlyozza a guru. A jelenlegi menekültválságra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés