Soros szerint semmi nem lesz a Brexitből

2017. június 19. 15:39    
nyomtatás
 
A Brexit jelenleg vesztes helyzet Nagy-Britanniának és az Európai Uniónak is, senkinek nem érdeke, hogy végigmenjen a folyamat - írta Soros György a Mail on Sunday hasábjain. A magyar származású milliárdos szerint a kilépési folyamat legalább öt évig tartana, addig azonban új választások lesznek a szigetországban, a folyamatot látva pedig könnyen megváltozhat a tavaly még az elválásra voksoló állampolgárok véleménye.


Éppen hétfőn kezdődtek meg Brüsszelben a brit kilépési tárgyalások, azonban Soros György szerint néhány éven belül mindkét fél abban lehet érdekelt, hogy ne menjen végig az elválási folyamat. Az üzletember szerint a brit hatóságok nem tudják visszacsinálni a Brexitet, hiszen tavaly nyáron népszavazás döntött róla, azonban a választópolgárok véleménye megváltozhat.

Az elválási folyamat legalább öt évet vehet igénybe, addig azonban új parlamenti választásokra kerül sor Nagy-Britanniában. Vagyis ha minden jól megy, akkor a felek előbb fognak újra összeházasodni, mint hogy egyáltalán elváljanak

- írta Soros a Mail on Sunday hasábjain.

A befektető szerint egyébként a britek már kezdik érezni a Brexit negatív gazdasági következményeit. Korábban ugyanis azt ígérték nekik, hogy az életszínvonaluk nem romlik majd a kilépés miatt, a legfrissebb adatok azonban már arra utalnak, hogy a bérek növekedése nem tart lépést az inflációval, vagyis reálértéken szegényebbek lesznek a britek. ha pedig ez folytatódik a következő hónapokban is, akkor a háztartások kénytelenek lesznek realizálni, hogy csökken az életszínvonaluk.

Vagyis Soros szerint arra lehet számítani, hogy a britek belátható időn belül kiábrándulnak majd a Brexitből, és a következő választások után hatalmat kapó párt kénytelen lesz visszatáncolni a folyamattól, amihez addigra a politikai felhatalmazása is meglesz. Az EU pedig ebben partner lesz, hiszen ők is csak veszítenének a britek kilépésével.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékpapír portfóliókezelő-elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium