Előfizetői tartalom

Szűk többséggel újrázhat a lengyel kormány

Portfolio
A szavazatok 99 százalékának feldolgozása után az eredmények a jelenlegi vezető kormánypárt, a Polgári Platform (PO) még nagyobb előnyét mutatják, így várhatóan stabil többséggel tud az eddigi koalíciós partnerrel kormányt alakítani. A befektetők szempontjából előnyös az eredmény, mivel a PO-t európaibb hangvételű pártnak tartják, és a jelenlegi kormány iránt megvan a bizalom az egyre sürgősebb költségvetési konszolidáció és reformok végrehajtására.

A szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága mellett a Polgári Platform jobbközép párt 39%-ot, a fő ellenfél, Jog és Igazságosság (PiS) 29%-ot szerzett. Azaz a PO növelte előnyét a PiS-sel szemben az előzetes felmérésekhez képest, amikor még 36%-31% volt a voksok állása. Az új formáció, a PO-ból kivált Janusz Palikot alapította liberális párt, a Palikot Támogató Mozgalma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés