Előfizetői tartalom

Tagadja az EB kereskedelempolitika biztosa, hogy befulladt a TTIP

MTI
A napokban többek által is hangoztatott kételyek ellenére nem jutottak zsákutcába a tárgyalások az Európai Unió és az Egyesült Államok szabadkereskedelmi megállapodásáról (TTIP), a cél továbbra is az, hogy még Barack Obama amerikai elnök mandátumának lejárta előtt tető alá hozzák az egyezményt - közölte Cecilia Malmström, az Európai Bizottság kereskedelempolitikáért felelős tagja kedden Brüsszelben.

Nem értek egyet azzal, hogy kudarcba fulladtak volna a TTIP-tárgyalások. Természetesen nehezek az egyeztetések, ezt azonban már tudtuk a legelején is - mondta az uniós biztos, miután több vezető európai politikus is a tárgyalások "meghiúsulásról" beszélt.Malmström elismerte, nem tudják tartani az eredetileg felállított menetrendet, ugyanis nem várható, hogy még az év vége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés