Előfizetői tartalom

Takaréklángon a magyar gazdaság

Portfolio
Elsősorban a termelő szektorok gyengélkedése miatt elmaradhatott az év végi élénkülés, így az utóbbi négy év leggyengébb eredményét szállíthatta tavaly a magyar gazdaság. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint 2016 utolsó negyedévében 2, az év egészében átlagosan 2,1%-os lehetett a GDP-növekedés. Az idén viszont jelentős gyorsulás jöhet.

A negyedik negyedévben az ipar hozzájárulása semleges, az építőiparé továbbra is erősen negatív lehetett a növekedés szempontjából, ugyanakkor a piaci és az állami szolgáltatások éves bővülése gyorsulhatott- így foglalja össze az elmúlt év végét növekedési szempontból Dunai Gábor, az OTP elemzési központjának munkatársa. Dunai még az elemzői konszenzusnak számító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés