Előfizetői tartalom

Te emlékszel, hol voltál, amikor megtámadták Amerikát?

Portfolio
Az amerikaiak több mint 90%-a most is pontosan emlékszik, hogy hol volt és mit csinált 15 évvel ezelőtt, amikor megtörtént az Egyesült Államok történelmének legsúlyosabb terrortámadása - derül ki a Pew Research felméréséből, amelyet a 2001. szeptember 11-i események 15. évfordulójának alkalmából készített. Ennél is érdekesebb és elgondolkodtatóbb, hogy az elmúlt másfél évtizedben egyszer sem volt még olyan magas azon válaszadók aránya, akik szerint ma magasabb egy nagy terrorcselekmény bekövetkezésének veszélye, mint 2001-ben. Épp ezért a válaszadók közül többen nyilatkoztak úgy, hogy nagyobb gondnak tartják a kormányzat nem megfelelő biztonsági intézkedéseit, mint ahányan a meghozott intézkedéseket túlzottan korlátozónak értékelik a személyi szabadságjogokat illetően.

A Pew Research közvéleménykutató-intézet a 2001. szeptember 11-én történt amerikai terrortámadás 15. évfordulója alkalmából egy 1200 fő megkérdezésén alapuló felmérést készített, hogy az amerikai emberek miként látják a mostani terrorfenyegetettségi helyzetet, illetve elegendőnek tartják-e a jelenleg érvényben lévő biztonsági intézkedéseket. Először is arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés