Előfizetői tartalom

Teljes a kétség, most akkor mennyi az infláció?

Portfolio
Meglehetősen eltérőek a Portfolio által megkérdezett elemzők várakozásai az áprilisi inflációs adattal kapcsolatban: van, aki arra számít, a márciusi -0,6 százalékról ismét még mélyebbre kerül mutató, míg van, aki úgy véli, az ismét nagyobb lépést tesz a 0 felé. Az elemzői konszenzus a pénteken megjelenő adatot -0,4 százalékra becsüli, noha arra számítanak, a 0 százalékot csak október környékén érheti el a mutató.

A Portfolio által megkérdezett szakértők konszenzusos véleménye szerint áprilisban az infláció -0,4 százalékot tett ki. Ürmossy Gergely, az Erste Bank elemzője úgy véli, elsősorban az üzemanyagárak drágulása gyorsíthatja az infláció pozitív tartomány felé való közelítését. Ugyanakkor megjegyzi: a maginflációs tételek esetében nem látnak jelentős inflációs nyomást.Jobbágy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés