Előfizetői tartalom

Tényleg meg lehet torpedózni a budapesti olimpiát

Portfolio
Különös jelentősége lehet az olimpiarendezésről szóló viták felélénkülésének annak fényében, hogy a rendezés szempontjából kritikus időszakba érkeztünk. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) saját felmérése tehet keresztbe a 2024-es budapesti olimpiai pályázatnak ugyanis hamarosan saját, nem publikus közvélemény-kutatást készít, ha pedig ott nem ér el egy kritikus szintet az olimpia támogatottsága, akkor a tapasztalatok alapján kevés esélye lesz Budapestnek, hogy szeptemberben megkapja a rendezési jogot.

Régóta tudjuk, hogy a NOB várhatóan januárban vagy februárban készíti majd el saját közvélemény-kutatását a 2024-es olimpia megrendezésére pályázó városokban. Erről egyelőre nem tudni többet, viszont a Hamburgi Egyetem kutatói még 2015-ben készítettek egy tanulmányt, amiből kiderül néhány részlet az eddigi hasonló felmérésekről. Wolfgang Maennig és Christopher...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés