Előfizetői tartalom

Most valóban odacsap Oroszországnak az EU?

Portfolio
Az Európai Unió diplomatái csütörtökön mérlegelni fogják elsöprő erejű szankciók bevetését Oroszországgal szemben. A Financial Times által megszerzett brüsszeli dokumentum szerint az EU megtiltaná minden európainak bármilyen orosz kötvény vagy részvény vásárlását, amit a legnagyobb orosz bankok bocsátottak ki. A végső szót azonban az uniós kormányfők jövő heti rendkívüli ülésén mondhatják ki az ügyben.

Az FT egy 10 oldalas, az Európai Bizottság által készített dokumentumot szerzett meg, amit minden uniós fővárosba elküldtek. A gazdasági szankciók között szerepel az orosz bankok új kibocsátásainak korlátozása, ezzel elesnének a brit és európai forrásbevonástól. Az orosz állam kötvénykibocsátásaira kezdetben nem vonatkozna a szankció, mivel olyan félelmek vannak, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés