Előfizetői tartalom

Több mint másfél évtizedes mélyponton az amerikai munkanélküliség

Portfolio
Májusban az áprilisi 174 ezret követően 138 ezerrel bővült az Egyesült Államokban a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma - derült ki a ma közzétett, átfogó munkaerő-piaci statisztikákból. Az adat jelentősen elmaradt a várakozásoktól, ráadásul az elmúlt két hónap statisztikáit is lefelé módosították. A munkanélküliségi ráta közben 4,3%-ra süllyedt, amire 16 éve nem volt példa, ez azonban az aktivitási ráta csökkenésének volt betudható, így nem tekinthető annyira pozitív fejleménynek.

A ma nyilvánosságra hozott amerikai munkaerő-piaci adatok szerint májusban mindössze 138 ezerrel bővült a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma. A Reuters elemzői konszenzusa alapján 185 ezres növekedésre lehetett számítani, így a tényleges adat negatív meglepetést okozott. További rossz hír, hogy a márciusi számot 29 ezerrel, az áprilisit 37 ezerrel lefelé módosították.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés