Előfizetői tartalom

Több százmillió eurós támogatáshoz juthat Magyarország

Portfolio
Véglegesen jóváhagyták az európai uniós intézmények azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a pénzügyi nehézségekkel küzdő európai uniós tagországok számára ideiglenesen tíz százalékponttal megemelkedjen az uniós társfinanszírozás mértéke az EU által támogatott beruházások esetében, írja az MTI. Az új jogszabály Magyarországra is vonatkozik, amely számítások szerint a következő két évben több százmillió eurós többlettámogatással számolhat ennek köszönhetően.

A rendeletet a tagállamok Brüsszelben ülésező közlekedési, távközlési és energiaügyi miniszterei véglegesítették, miután előzőleg az Európai Parlament és a tagországok kormányait képviselő tanács megállapodott róla, és az EP plenáris ülésen is jóváhagyta. Az új szabályozás célja, hogy enyhítse a nemzetközi gazdasági válságnak az érintett országokra tett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés