Előfizetői tartalom

Tovább bünteti Észak-Koreát az EU

MTI
Az uniós külügyminiszterek tanácsa Luxembourgban, hétfői ülésén megvitatta a Koreai-félszigeten kialakult helyzetet, különös tekintettel a nukleáris fegyverek és ballisztikus rakéták fejlesztésére, amivel Phenjan megsérti és nyíltan semmibe veszi az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait. Az új szankciós intézkedések közé tartozik többek között, hogy teljes tilalmat rendel el minden területre kiterjedően az Észak-Koreában végrehajtott uniós beruházásokra.

Korábban a tilalom a nukleáris és a hagyományos fegyverekkel kapcsolatos iparágakban, valamint a bányászati, a finomítási és a vegyipari, továbbá a kohászati, a fémmegmunkálási és az űrrepülési ágazatban végrehajtott beruházásokra korlátozódott csak. Az EU teljes tilalmat rendel el továbbá a finomított kőolajtermékek és a kőolaj értékesítésére, továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés