Tovább gyorsult az amerikai infláció augusztusban

2017. szeptember 14. 14:59    
nyomtatás
 
Augusztusban éves bázison 1,9%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ezzel pedig már második egymást követő hónapja kúszik lassan felfelé az éves árdinamika. A maginflációs index 1,7%-on stagnált.


Augusztusban folytatódott az amerikai infláció éves ütemének gyorsulása. A nyár utolsó hónapjában 1,9%-kal nőttek a fogyasztói árak az előző évhez képest. A Reuters által megkérdezett elemzők a júliusi 1,7%-ot követően 1,8%-os inflációra számítottak, így a tényleges adat kis mértékben meghaladta a várakozásokat. Havi bázison 0,4%-kal drágult a vizsgált fogyasztói termékkosár.

Tovább gyorsult az amerikai infláció augusztusban


Jelentős árnyomásról azonban továbbra sem beszélhetünk, hiszen az éves maginflációs mutató értéke már negyedik hónapja 1,7%-on stagnál. A dollár kezdetben némi erősödéssel reagált az adatra, az euróval szembeni jegyzések azonban hamar visszakapaszkodtak az 1,19-es szint fölé.

Tovább gyorsult az amerikai infláció augusztusban

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium