Előfizetői tartalom

Trump tovább keménykedik a NAFTA-ügyben

MTI
A kanadai kormányfő bizakodóan nyilatkozott szerdán Washingtonban, s arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) újratárgyalását még az idén év végéig le lehet zárni. Az amerikai elnök nem volt ilyen derűlátó. Justin Trudeau kanadai kormányfő azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy a Fehér Házban megbeszélést folytatott Donald Trump amerikai elnökkel.

Trudeau elmondta, érdemi, de nem könnyű eszmecserét folytatott Trumppal. Hozzátette: mindketten elkötelezték magukat a szabadkereskedelmi egyezmény szükséges megújítása mellett, amely során mind Kanada, mind az Egyesült Államok, mind pedig Mexikó számára kedvező feltételeket kell kidolgozni. A minden fél számára jó megállapodást Trudeau "kényszerítő erejűnek" nevezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés