Előfizetői tartalom

Trump és Kim Dzsong Un példátlan gyalázkodása után nyugtat az orosz külügyminiszter

MTI
|
Portfolio
Miután Kim Dzsong Un "mentálisan zavart, szenilis amerikai vénembernek" nevezte az amerikai elnököt, utóbbi pedig azt mondta az észak-koreai vezetőről, hogy "nyilvánvalóan őrült, aki teljes nyugalommal éhezteti és gyilkolja a saját népét", önmérsékletre intette a feleket az orosz külügyminiszter péntek este. Ez nem véletlen, hiszen megfigyelők szerint példátlan (nyelvezetű) volt az észak-koreai diktátor által aláírt, Amerikát és Trumpot gyalázó, nyilvánosan felolvasott közlemény, és Trump is egyértelműen személyében támadta a diktátort. Közben újabb hidrogénbomba felrobbantásával fenyegetőzött az észak-koreai külügyminiszter a Csendes-Óceán felett.

Példátlan szintre emelkedett a gyalázkodásÚjra rendkívüli a feszültség az Egyesült Államok és Észak-Korea között, miután Trump a keddi ENSZ-közgyűlésen is kiosztotta az elszigetelt államot és vezetőjét, majd tegnap bejelentette, hogy további szankciókat léptetett életbe és Kínát is rávette: ne nyújtsanak hitelt észak-koreaiaknak, azaz tovább fokozzák a szankciókat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés