Előfizetői tartalom

Trump fenyegetőzik: ultimátumot kapott Kanada és Mexikó

Portfolio
Donald Trump Twitter-bejegyzésében ismét kritizálta az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodást (NAFTA), és tulajdonképp megfenyegette Kanadát és Mexikót, hogy amennyiben nem hajlandók engedni az amerikai követeléseknek a kereskedelmi szerződés feltételeinek újratárgyalásában, akkor készüljenek fel az acél- és alumíniumvámokra.

Donald Trump hatalomra kerülése óta gyakorlatilag folyamatosan a levegőben lógott egy kereskedelmi világháború veszélye, az elnök ugyanis rendszeresen kritizálta az USA fennálló nemzetközi külkereskedelmi egyezményeit, és azt ígérte, hogy az amerikai érdekeket szem előtt tartva újratárgyalja, vagy szükség esetén megsemmisíti az összeset. Múlt heti bejelentésével, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés